Reflexní prvky pro děti

Myslete na bezpečnost vašich dětí a vybavte je reflexními prvky. Je důležité svým dětem jít příkladem a už od malička je učit používat reflexní prvky. Děti se v běžném provozu dají přehlédnout ještě snáze, než dospělé osoby. Navíc děti nejsou tak opatrné, jako dospělí.

Vhodnými reflexními prvky zlepšíte viditelnost svých dětí a tím zvýšíte jejich bezpečnost. V tomto článku si představíme všechny varianty reflexního vybavení pro děti a poradíme vám, jak tyto prvky používat tak, aby to děti bavilo.

Reflexní prvky by měly být používané vždy za snížené viditelnosti, ale v případě dětí není vůbec na škodu používat je vždy, když s nimi jdete v provozu. Připomeňme si, že reflexní prvky výrazně zlepšují viditelnost osob pro řidiče.

proč je dobré řešit reflexní prvky u dětí

Druhy reflexních prvků

Dětská reflexní vesta - základní volbou je dětská reflexní vesta. Děti jsou v ní velmi dobře vidět. Například v mateřských školkách se dětské vesty běžně používají na všechny vycházky ven. Paní učitelky pak jsou ještě vybavené zastavovacím terčíkem, který využívají k zastavení dopravy na přechodech. Tato kombinace je výborná pro jakékoliv větší skupiny dětí, jako jsou různé kroužky a výlety.

Reflexní pásky - páska se přizpůsobí na jakoukoliv velikost ruky a nohy, takže je bez obav můžete připnout i vašim dětem. Reflexní pásky se líbí snad všem dětem. Vydrží si s nimi hrát dlouhé hodiny. Rodičům doporučujeme předzásobit se větším množstvím pásek. Dvě pásky můžete dětem připnout a další jim nechat do ruky na hraní. Uvidíte, že to ocení!

Reflexní samolepky - děti mají rádi všechny druhy samolepek. Určitě by jim neměly v jejich sbírce chybět i ty reflexní. Můžete jim je dát na hraní. Společně můžete polepit reflexními samolepkami jejich věci, jako jsou helma na kolo, koloběžka, nebo batoh. Nouzově se dají samolepky použít i k polepení oblečení.

Reflexní plyšová zvířátka - plyšová reflexní zvířátka jsou skvělý tip na drobný dárek pro vaše děti. Určitě je potěší. Nezapomeňte jim ve tmě ukázat, jak pěkně svítí. Plyšáka si mohou děti připnout na svůj batoh. Je to další reflexní prvek navíc.

Reflexní doplňky - mezi další běžné reflexní doplňky patří reflexní přívěšky, reflexní taháčky na zip, odznaky nebo klíčenky. Můžete je dětem připevnit na jejich batoh, klíče, bundy a jiná vhodná místa.

Reflexní pásky na oblečení - když kupujete dětem oblečení jako jsou bundy a kalhoty, dívejte se po modelech, které obsahují reflexní prvky přímo na sobě. Dnes už je dětské oblečení s reflexními prvky běžně v nabídce. Pokud mají vaše děti oblečení bez reflexních prvků, můžete je na oblečení dodatečně přidat. K tomu se hodí našívací nebo nažehlovací reflexní pásky. Nažehlovací pásku stačí 30 sekund nažehlovat přes utěrku a drží.

Jak správně používat reflexní prvky

Nyní si řekneme několik tipů, jak efektivně využít reflexní prvky pro děti.

  • kombinujte více reflexních prvků, např. samotný reflexní plyšák na batohu je málo, protože je vidět jen ze zadní strany
  • reflexní prvky dejte dětem vždy minimálně na vnější stranu směrem do silnice. Tedy pokud jdete po levém kraji silnice, připevněte jim pásku na pravou ruku a nohu
  • reflexní prvky pro vaše děti noste vždy u sebe, doma je mějte připravené u východu z bytu, abyste je nezapomněli na žádnou procházku
  • s reflexními prvky se dá užít také spousta zábavy, ukažte dětem jak v noci svítí, můžete zkoušet z jaké dálky se rozzáří jejich plyšák, pokud na něj nasvítíte