Reflexní vesta na motorku

Reflexní vesta je součástí povinné výbavy na motocykl. Platí pro ni stejná norma, jako pro automobily. Kromě toho, že musí motorkáři vozit vestu s sebou, není od věci, pokud mají alespoň nějaké reflexní prvky vždy na sobě.

Pokud je motorkář vybavený reflexní vestou, je mnohem lépe viditelný pro řidiče aut. Ne vždycky se ale reflexní vesta na motorku hodí. Existují i další reflexní prvky, které mohou zlepšit viditelnost motorkářů za šera i během dne.

reflexní vesta na motorku

První skvělou alternativou k vestě jsou reflexní elastické kšandy. Dodávají se v jedné univerzální velikosti. Nepřekáží a přesto výrazně zvyšují viditelnost motorkáře.

Dalším dobrým doplňkem motorkáře jsou reflexní pásky. Reflexní pásku si můžete dát na obě ruce a nohy. Pokud chcete mít reflexní prvky jen na jedné straně, volte levou ruku a nohu, které jsou ve směru do vozovky. Reflexní pásky se dají přichytit také na různé části motocyklu.

Pokud máte na motorce kufr, je to ideální místo pro umístění reflexních prvků. Můžete použít některý z nalepovacích reflexních materiálů. Reflexními prvky můžete vybavit také svoji helmu a motorkářskou výstroj. Prodávají se kombinézy a helmy, které už mají reflexní prvky v sobě zabudované. Případně si můžete pomoci výše uvedenou nalepovací reflexní páskou, nebo nažehlovací páskou.

Proč je dobré používat reflexní prvky na motocyklu

Motorky jsou často pro řidiče automobilů hůře viditelné, než ostatní auta. Pokud řidič auta nevidí motorkáře včas, hrozí střet. Velké množství nehod motorek a automobilů tento fakt potvrzují. Díky reflexním prvkům řidiči vidí motorky z větší vzdálenosti a mají více času na správnou reakci.

A to platí nejen za horší viditelnosti, ale i během jasného a slunečného počasí. Reflexní prvky na motorce zvýší vaši bezpečnost, přesto nezapomeňte vždy předvídat situaci. Šťastnou cestu.